Home » Blog » Ασφαλιστική Κάλυψη Κρυπτονομισμάτων (Insurance Cryptocurrency Coverage)

Ασφαλιστική Κάλυψη Κρυπτονομισμάτων (Insurance Cryptocurrency Coverage)

Ο κίνδυνος κλοπής των ψηφιακών κρυπτονομισμάτων είναι υπαρκτός και μάλιστα μεγάλος. Σύμφωνα με άρθρο τoυ Bloomberg αν και αρκετές ασφαλιστικές προσφέρουν τέτοιες καλύψεις στον κόσμο της ασφαλιστικής κάλυψης, λίγοι θέλουν να μιλήσουν γι’ αυτό. Δεν θα βρείτε πολλές διαφημίσεις εταιρειών να τις προβάλλουν ή να δίνουν δημόσια λεπτομέρειες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει ένας νέος κερδοφόρος τομέας που όλο και περισσότερες επιχειρήσεις θέλουν να μπούνε σε αυτόν: δηλ. στην ασφαλιστική κάλυψη κλοπής κρυπτονομισμάτων (insurance cryptocurrency coverage).

Επίσης Διάβασε: https://internetuniversity.gr/tag/bitcoin/

Ασφαλιστική Κάλυψη Κρυπτονομισμάτων (Insurance Cryptocurrency Coverage)

Είναι κατανοητό γιατί μεγάλα ονόματα όπως η AIG, η Chubb και η XL Group δεν παρείχαν πάρα πολλές λεπτομέρειες. Στο πρόσωπό τους, η παροχή κάλυψης σε επιχειρήσεις συναλλαγής κρυπτονομισμάτων μπορεί να φαίνεται παράλογη επιλογή. 

Εκτός από τις παραπάνω ασφαλιστικές εταιρείες, επίσης η Allianz, η Aon και η Marsh & McLennan ασχολούνται με το θέμα και ”μπαίνουν στο παιχνίδι”. Οι ειδικοί του χώρου υπολογίζουν σε 12 περιπου τις ασφαλιστικές εταιρείες που ήδη προσφέρουν ασφαλιστικές καλύψεις κλοπής κρυπτονομισμάτων (insurance cryptocurrency coverage) σε Startups και χρηματιστήρια του χώρου.

“Η ασφάλεια για την αποθήκευση κρυπτονομισμάτων θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία”, δήλωσε ο Christian Weishuber, εκπρόσωπος της Allianz, ο οποίος άρχισε να προσφέρει ατομική κάλυψη για κλοπές ψηφιακών κερμάτων τον περασμένο χρόνο και είναι ένας από τους λίγους ασφαλιστές που θέλησαν να μιλήσουν για αυτό το θέμα. 

“Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία γίνονται όλο και πιο συναφή, σημαντικά και διαδεδομένα στην πραγματική οικονομία και διερευνούμε επιλογές προϊόντων και κάλυψης σε αυτόν τον τομέα”, δήλωσε επίσης.

“Βλέπω ότι είναι ένα απαραίτητο βήμα”, δήλωσε ο Lucas Nuzzi , διευθυντής της τεχνολογικής έρευνας στο Digital Asset Research. Η ασφαλιστική κάλυψη μπορεί να μειώσει τις ανησυχίες των επενδυτών και να διευκολύνει την συνεργασία με τις τράπεζες. «Βοηθά σίγουρα να νομιμοποιηθεί η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων».

Η κάλυψη φαίνεται να είναι περισσότερο διαθέσιμη από εταιρείες στην Ιαπωνία.
Η Mitsui Sumitomo Insurance στην Ιαπωνία καλύπτει τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς κινδύνους, όπως κλοπή, λάθη, και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Ο ασφαλιστής παρέχει επίσης ελέγχους ασφαλείας και πραγματοποιεί ελέγχους για τους υπαλλήλους.

Ο πάροχος υπηρεσιών συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, bitFlyer, προσφέρει κάλυψη για συναλλαγές πληρωμών στην Ιαπωνία, καλύπτοντας ατυχίες και καθυστερήσεις συναλλαγών σε εταιρείες με συστήματα POS. 

Για την αντιμετώπιση αυτής της ανησυχίας, οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορεί να χρειαστεί να ασφαλίσουν με βάση την αξία ανεξάρτητα από την τιμή. Οι διακυμάνσεις των ψηφιακών νομισμάτων μπορούν να οδηγήσουν και σε σημαντικές διακυμάνσεις των ασφαλίστρων που θα μπορούσαν να αποδειχθούν ακατάλληλα τόσο για τους αναδόχους όσο και για τους πελάτες τους.

Σε ορισμένους λογαριασμούς, οι ασφαλιστές μπορούν να χρεώνουν μια επιχείρηση σχετική με τα κρυπτονομίσματα 5 φορές ή περισσότερο από την μέση ασφάλεια για κάλυψη έναντι απώλειας ή κλοπής αντικειμένων. Ακόμα, τίποτα δεν είναι τέλειο. 

Ασφαλιστική Κάλυψη Κρυπτονομισμάτων (Insurance Cryptocurrency Coverage)

Πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα δαπανηρά ασφάλιστρα. Μια ασφαλιστική κάλυψη (insurance cryptocurrency coverage) μπορεί ακόμα να πάρει αρκετούς μήνες για να εγκριθεί. Ένα άλλο σημείο παρατήρησης είναι ότι τα ποσά κάλυψης συχνά υπολείπονται των ποσών που ενδεχομένως θα χαθούν. Μια τέτοια περίπτωση αντιμετώπισε το Circle Internet Financial, δήλωσε ο CEO Jeremy Allaire.
Αλλά καθώς τα κρυπτονομίσματα και η τεχνολογία blockchain κερδίζουν ραγδαία ευρύτερη αποδοχή, ορισμένοι ασφαλιστές στοιχηματίζουν ότι μπορούν να αποφύγουν τις παγίδες. Τα ασφάλιστρα από την ασφάλιση αυτού του κινδύνου μπορεί να είναι σημαντικά!
Η αγορά θα δείξει κατά πόσο θα πετύχει αυτό το εγχείρημα….

By | 30 Ιούλιος, 2018 | Blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »