Home » Blog » BITCOIN CRYPTOWARS: The Last Coin

BITCOIN CRYPTOWARS: The Last Coin

Bitcoin, ο μεγαλύτερος μακροχρόνιος κίνδυνος του δεν είναι οι κεντρικές τράπεζες ή οι κυβερνητικοί οργανισμοί, είναι η τεχνολογική τεχνογνωσία πίσω από το Bitcoin που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για την εκτόξευση νέων κρυπτονομισμάτων.

Σειρά θετικών ειδήσεων μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι δημιουργείται το θεσμικό πλαίσιο για να μπορέσουν να επενδύσουν στην τεχνολογία του blockchain και των κρυπτονομισμάτων οι μεγάλοι θεσμικοί. Διαδοχικές ειδήσεις που αν βρισκόμασταν κάποιους μήνες πίσω θα απογείωναν την αγορά. Η κυβέρνηση της Κίνας επισήμως έχρισε την τεχνολογία του blockchain ως την βάση για την οικονομία του αύριο ενώ στη Νότιο Κορέα θα άρουν τις απαγορεύσεις για τις ICO (Initial Coin Offerings).

Δεν θα σταθούμε ιδιαίτερα στις αρνητικές ειδήσεις όπως το γεγονός κλοπών στα ανταλλακτήρια ή την κλήση της US Commodities Futures Trading Commission (CFTC) σε τέσσερα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια (Bitstamp, Coinbase, Kraken και itBit) σχετικά με τα στοιχεία που έδωσαν στην CME Group η οποία λειτουργεί μία από τις μεγαλύτερες αγορές παραγώγων στον κόσμο όπου είναι διαθέσιμα τα Bitcoin Futures.

BITCOIN CRYPTOWARS: The Last Coin

Τέτοιες ειδήσεις δείχνουν ότι μπαίνουν κανόνες στην αγορά και ερευνείται σε βάθος η χειραγώγηση της. Είναι γεγονός ότι από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα παράγωγα επενδυτικά προϊόντα με βάση το Bitcoin, η άνοδος του σταμάτησε και μαζί με αυτή και η άνοδος των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων. Και αυτό γιατί πλέον πληρώνει αυτούς που θα στοιχηματίσουν ακόμα και τη πτώση της τιμής του ενώ πριν κανείς δεν κέρδιζε από αυτό.

H συνεχής πτώση της ισοτιμίας του Bitcoin εντάθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα σπάζοντας πλέον και το φράγμα των 6.000 δολαρίων, αγγίζοντας προς στιγμή τα 5,938$ που είναι τα χαμηλότερα επίπεδα που έχει διαμορφωθεί η ισοτιμία του ψηφιακού νομίσματος για το 2018.

Το τωρινό πάντως bear market είναι μέχρι στιγμής ιστορικά το 6ο μεγαλύτερο καθώς από το ATH του Δεκεμβρίου η ισοτιμία του Bitcoin έχει απολέσει το 70% της αξίας του.

bitcoin-market

Οι μικροεπενδυτές έχουν απογοητευτεί, στα group, στο Telegram, τα communities, γκρινιάζουν καθώς πιέζουν τις εταιρείες να λανσάρουν τις πλατφόρμες τους πιο γρήγορα ενώ πολλοί είναι αυτοί που εγκαταλείπουν τελικά και πουλάνε τα coins τους.

To διεθνές αεροδρόμιο της Ολλανδίας στο Άμστερνταμ έθεσε σε λειτουργία το πρώτο του Bitcoin ATM και πλέον βρίσκεται στο Hall 2 των αφίξεων, ένα σημείο από όπου περνάνε καθημερινά χιλιάδες ταξιδιώτες.

Επίσης, άνοιξε τις πόρτες του στην πρωτεύουσα της Κροατίας το Zagreb το πρώτο Bitcoin store όπου κάποιος μπορεί να επισκεφτεί ώστε να αγοράσει το ψηφιακό νόμισμα και να ενημερωθεί γύρω από αυτό.

Τι συμβαίνει όμως τελικά; Γιατί χάθηκε ο τζίρος από τις αγορές; Γιατί όταν εταιρείες σαν το EOS και το VECHAIN φτάνουν πλέον στο σημείο να λανσάρουν τα δικά τους blockchain οι τιμές τους δεν ανεβαίνουν; Αν όχι τώρα πότε;

Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι μία οργανωμένη εκστρατεία από τα μεγάλα κεφάλαια να συμπιέσουν τις τιμές και να απορροφήσουν τα μερίδια των μικροεπενδυτών, της κοινότητας του 1% του παγκόσμιου πληθυσμού που τόλμησε, μπήκε και κέρδισε μέχρι και τον Ιανουάριο. Το κύριο εργαλείο τους είναι η χειραγώγηση της τιμής του BTC με την οποία συνδέονται όλα τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα στα ανταλλακτήρια.
Και θα περιμένουν όσο χρειαστεί για να πουλήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι απογοητευμένοι μικροεπενδυτές.

BITCOIN CRYPTOWARS: The Last Coin

Και εκεί που το πλαίσιο θα έχει δημιουργηθεί και κανείς δεν θα το έχει αντιληφθεί η αγορά θα αρχίσει να τρέχει και η πρόσβαση στα κρυπτονομίσματα θα γίνει πλέον διαθέσιμη στο κοινό. Αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί μέχρι το τέλος του 2018. Όμως τη μερίδα του λέοντος θα πάρουν οι θεσμικοί που θα έχουν αγοράσει την πλειονότητα των κρυπτονομισμάτων που πουλάνε οι μικροί επενδυτές αυτή τη στιγμή.

Οι περισσότεροι μικροεπενδυτές ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί την καινοτομία και την απόλυτη διαφάνεια που θα φέρει το blockchain σε όλο το φάσμα της οικονομίας και του τρόπου που θα λειτουργούν όλες οι ψηφιακές υπηρεσίες/διαδικασίες στο μέλλον. Οι περισσότεροι μπήκαν για να στοιχηματίσουν και όχι να επενδύσουν.

Όσοι έχουν αποθηκεύσει σε hardware wallets τα κρυπτονομίσματα που επέλεξαν δεν έχουν παρά να κάνουν υπομονή και να θυμούνται την μακροπρόθεσμη στρατηγική επένδυσης.

BITCOIN CRYPTOWARS: The Last Coin

Για άλλη μια φορά θα τονίσουμε ότι τα άρθρα μας δεν αποτελούν οικονομικές συμβουλές και ο κάθε αναγνώστης οφείλει να κάνει την έρευνα του και να μην επενδύει χρήματα που δεν είναι διατεθειμένος να χάσει.

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι γεμάτο εξελίξεις για τα κρυπτονομίσματα. Θα είμαστε εδώ για να σας ενημερώνουμε με τις κυριότερες ειδήσεις!
πηγή:epixeiro

By | 30 Ιούνιος, 2018 | Blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »